Over ons

Hoi. Ik ben Tamara. Opgegroeid in Veghel. Samen met mijn man Gert-Jan en onze twee dochters woon ik sinds 2008 in Nistelrode, waar wij Schouten-Consult aan huis hebben. Wij zijn gespecialiseerd in Relatietherapie, Persoonlijke Coaching en Hoogbegaafdheid Coaching & Advies.

Voorheen heb ik gewerkt als advocaat bij een groot en een middelgroot advocatenkantoor en als jurist bij een gemeente. Daar zag ik dat bijna alle conflicten voortvloeiden uit misverstanden, mensen begrepen elkaar gewoon verkeerd. Ik wilde ze bij elkaar brengen, maar dat was mijn werk niet. Ik zat in een spagaat en dat voelde niet goed. Dat en klachten waar ik sinds mijn tienerjaren mee worstelde – chronische vermoeidheid, stress, faalangst, het niet meer helder kunnen denken, geheugen-en concentratieproblemen, uitstelgedrag, mezelf wegcijferen, gevoelens van minderwaardigheid, depressie en schuldgevoelens – resulteerden uiteindelijk in een zware en langdurige burn-out. Ik voldeed aan allerlei labels. Omdat het mij allemaal zo moeizaam afging dacht ik ook nog eens dat ik dom was. Later ontdekte ik dat ik juist heel intelligent ben, maar dat ik dit op een voor mij niet handige manier inzette.

Bij mij heeft reguliere en alternatieve psychische hulp nooit echt aangeslagen. Ik paste mij altijd aan aan de methode of werkwijze van de hulpverlener. Daar was ik heel slim in. Hierdoor kwam ik niet bij mijn eigen gevoel. Uiteindelijk heb ik zelf mijn weg hierin gevonden en onder andere geleerd dat coachen het beste werkt als je je als coach afstemt op de cliënt, en niet andersom.

Heel mijn leven heb ik al interesse in de psyche van mensen en vooral in wat er achter maskers en gedrag schuilgaat. Mijn eigen mentale blokkades en het verlangen om daar zelf uit te komen hebben me nog eens extra gemotiveerd mij in deze materie te verdiepen. Ook hoogbegaafdheid heeft mijn speciale interesse, aangewakkerd door onze eigen dochters en wat ook op mij en mijn man van toepassing bleek. Ik heb brede kennis vergaard in beide aandachtsgebieden.

Ik wil van jongs af aan al mensen gelukkig maken en zie het goede in mensen. Zij zijn zich vaak op een bepaalde manier gaan gedragen, bijvoorbeeld omdat ze zich niet geliefd en begrepen voelen. Ik zet mij er nu graag voor in om mensen dit zichzelf alsnog te geven en hun mooie kanten en talenten te leren inzien.

Mensen omschrijven mij als energiek, optimistisch, zachtaardig, empathisch, zorgzaam, begripvol, niet oordelend, ruimdenkend, ontwapenend, creatief, enthousiast, motiverend, vertrouwenwekkend, jeugdig en prettig gestoordJuist deze kwaliteiten passen bij het werk als therapeut en coach. En maken mij ook toegankelijk voor kinderen en jongeren. Verder ben ik dol op dansen, muziek, koken, eten, andere culturen en kunst. Ook teken en schilder ik graag. 

Ik richt mij binnen Schouten-Consult op Relatietherapie, Persoonlijke Coaching en Hoogbegaafdheid Coaching & Advies.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op per telefoon, WhatsApp of e-mail.

Tamara Schouten

Gert-Jan Schouten

Even voorstellen. Mijn naam is Gert-Jan. Getrouwd met Tamara. Wij hebben twee schoolgaande dochters. Opgegroeid in Veenendaal en Uden, en na Tilburg, Maastricht en Den Bosch sinds 2008 woonachtig in Nistelrode. Hier vinden wij rust, ruimte en hebben wij Schouten-Consult aan huis. Wij zijn gespecialiseerd in Relatietherapie, Persoonlijke Coaching en Hoogbegaafdheid Coaching & Advies.

Na mijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest in diverse management functies bij grote internationale organisaties. Daarnaast ben ik deskundige op het gebied van relatietherapie en hoogbegaafdheid (inclusief de relatie met het onderwijs). In mijn vrije tijd houd ik mij onder andere bezig met een vrijwillige bestuursfunctie bij een onderwijsinstelling. Verder ben ik fanatiek sporter (crossfit, fitness, tennis), houd ik van koken, en trek ik er graag op uit met ons gezin.

In mijn zakelijk en persoonlijk leven heb ik naast veel mooie ervaringen ook periodes met tegenslagen gekend. Dat heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Als mens ben ik daardoor gegroeid. Onder andere op het gebied van relationele en psychische uitdagingen.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in waarom mensen de dingen doen die zij doen, hoe zij samenwerken, communiceren (en de manier waarop), de achtergronden en patronen die daaraan ten grondslag liggen, de verschillen tussen man en vrouw, (team)dynamiek en hoe mensen – met soms tegengestelde belangen – te verbinden. Zakelijk of in de persoonlijke sfeer, de overeenkomsten zijn treffend.

Mijn omgeving beschrijft mij als eerlijk en direct. Iemand die niet opgeeft, die anderen overtuigt en meekrijgt, verbindt, die dingen voor elkaar krijgt en kritisch is waar nodig. Maar ook als zorgzaam, respect- en begripvol. En iemand die op het oog complexe zaken verheldert en tot de kern weet door te dringen. Ik kijk hoe de verhoudingen liggen. Maak bespreekbaar waar mensen – bijvoorbeeld binnen een relatie – niet makkelijk over spreken. Ik herstel de verhoudingen, zodat men nader tot elkaar komt. Verder relativeer ik de dingen. En vaak met humor.

Mijn interesses, competenties en (levens)ervaring komen samen in mijn huidig werkgebied. Ik richt mij binnen Schouten-Consult op Relatietherapie en Hoogbegaafdheid Advies.

Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen per telefoon, WhatsApp of e-mail.

Contact

   

Werkgebied

Bernheze

Oss

Uden

Veghel

Eindhoven

Den Bosch

Tilburg

Nijmegen

Menu

Contact

   

Werkgebied

Bernheze

Oss

Uden

Veghel

Eindhoven

Den Bosch

Tilburg

Nijmegen