Persoonlijke Coaching

Je kunt wel eens niet lekker in je vel zitten. Je opgejaagd voelen en rusteloos. Of je voelt je futloos en hebt depressieve gevoelens. Je bent jezelf niet. Of misschien heb je een burn-out, of zit je daar tegenaan. Als dit langer aanhoudt en je niet weet hoe je hier zelf uit kunt komen – en als het je leven negatief gaat beïnvloeden – overweeg dan Persoonlijke Coaching van Schouten-Consult (Tamara Schouten). Ik coach volwassenen, jongeren en kinderen vanaf ongeveer 7 jaar oud. Mijn aanpak is nuchter, praktisch en doeltreffend. Ik houd de dingen eenvoudig, zonder onnodig graven en over-analyseren. En ik kom snel to-the-point, naar waar het echt om gaat. Altijd maatwerk dus. Je zult je snel beter voelen, gelukkiger en succesvoller zijn en meer kunnen genieten.

Psychische klachten een nieuwe epidemie

Het is in de huidige tijd als een nieuwe epidemie: De vele mensen – waaronder ook jongeren en kinderen – met psychische klachten. Denk hierbij aan (aanhoudende) neerslachtigheid, burn-out en depressiviteit. En op steeds jongere leeftijd. Er is niet één oorzaak aan te wijzen. Deze ontwikkeling kent vele oorzaken. Enkele belangrijke zijn onze huidige (prestatie)maatschappij, onze moderne leefwijze – waarin alles moet, waarin iedereen alles wil meemaken, de druk van buitenaf, de vele prikkels die we opdoen en de de hoge bereikbaarheid, mede door alle digitale hulpmiddelen – en de hoge verwachtingen die we onszelf stellen.

Persoonlijke Coaching door Tamara Schouten

Visie Persoonlijke Coaching met nuchtere maatwerk aanpak door Schouten-Consult

Persoonlijke Coaching biedt duurzaam resultaat

Met mijn Persoonlijke Coaching werk ik met je toe naar duurzame verbeteringen in je leven. Tijdens onze gesprekken laat ik je vooral zelf inzien wat je doet en waarom. Door middel van o.a. eenvoudige, concrete, maar krachtige tools krijg je inzichten en ontwikkel je blijvende veranderingen. Hier heb je je hele verdere leven iets aan als je dit blijft toepassen. Het is daarom een waardevolle investering in jezelf.

Vaak symptoombestrijding in plaats van het bieden van oplossingen

Kinderen en volwassenen krijgen steeds vaker psychische diagnoses toegeschreven. Ik ben van mening dat (gedrags)kenmerken van mensen vaak groter en negatiever worden gemaakt dan ze zijn, dat er (te) veel focus wordt gelegd op wat iemand zou mankeren, en dat psychische diagnoses daarom te snel en soms ook onterecht worden gegeven. En dit kan schadelijk zijn voor de persoon in kwestie.

Zeker als er onnodig (zware) medicatie – waaronder anti-depressiva – wordt voorgeschreven, die veelal heftiger bijwerkingen heeft dan dat het bijdraagt aan herstel. Al is medicatie in sommige gevallen – tijdelijk – noodzakelijk. Ik zie dit als symptoombestrijding, in plaats van werken aan een duurzame oplossing. Bovendien is de keerzijde van dit soort medicatie vaak ook nog afstomping van je gevoel en de buitenwereld. Dus ben je hier echt bij gebaat? Ik denk in veel gevallen niet. Als een dergelijke diagnose ergens toe bijdraagt, als het je inzichten geeft en je ervan groeit, dan is dat natuurlijk mooi. Maar je kunt er ook door in een slachtofferrol belanden, afhankelijk worden van anderen en medicatie, en niet voluit leven zoals je dat eigenlijk zou willen.

Persoonlijke Coaching is een waardevolle investering

Persoonlijke Coaching van Schouten-Consult betekent een investering (qua geld en tijd) in jezelf die je veel kan opleveren. Je zult gelukkiger in het leven komen te staan, het maakt je zakelijk succesvoller, bovendien heeft het een positief effect op de relatie met je partner, kinderen en je sociale omgeving. De investering betaalt zich dus dubbel en dwars terug.

Mijn werkwijze

Als je psychische problemen ervaart, maar ook als je je gewoon wat minder goed voelt en er zelf niet uitkomt, dan is het belangrijk dat je met iemand over je gevoelens gaat praten. Met iemand die echt naar je luistert, begrip heeft voor wat jij doormaakt, je ruimte geeft voor je gevoelens en emoties, je accepteert zoals je bent, je gelijkwaardig behandelt, maar die je ook op een respectvolle en eerlijke manier op blinde vlekken wijst, of je een spiegel voorhoudt. Dat kan ik voor jou met Persoonlijke Coaching betekenen. Ik geef je inzichten en praktische tools waarmee je de regie over je leven weer terugkrijgt. Ik stem mij af op jou en wat jij nodig hebt. Dat kan elk moment anders zijn. Jij past je dus niet aan aan een methode, of stappenplan.

Persoonlijke Coaching van Schouten-Consult is nuchter en praktisch. De focus is niet gericht op ‘wat je zou mankeren’, maar gericht op wat jou jou maakt. Ik help je achter diepere oorzaken te komen van problemen die je ervaart, patronen die zijn ontstaan in te zien, er los van te komen en je diepere verlangens en talenten te ontdekken. Je leert begrip te krijgen voor jezelf, jezelf volledig te accepteren en autonoom te worden. Ik leer je beter te letten op en te luisteren naar de signalen van je lichaam. En zelf verantwoordelijkheid te nemen. Dit levert een duurzaam resultaat op, zodat je ook in de toekomst hier goed mee om kunt blijven gaan.

Het aantal benodigde sessies is sterk afhankelijk van de doelstellingen die we stellen en van hoe ver je komt. Uiteraard streef ik naar een zo kort mogelijk traject, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Cliënten vinden het soms ook prettig om periodiek gedurende het jaar een aantal keren standaard bij mij langs te komen, als een soort onderhoud van zichzelf. Dat kan ook voor jou interessant zijn. 

Complete dienstverlening

Ik houd niet van half werk. Daarom bied ik je meer dan alleen de Persoonlijke Coaching.

Zo ben ik tussen de afspraken met jou door (kosteloos) bereikbaar voor korte vragen – die niet kunnen wachten – via telefoon of WhatsApp. Voor als je er zelf echt even niet uitkomt en behoefte hebt aan directe ondersteuning. Ik smeed het ijzer het liefst als het heet is en daar heb jij baat bij.

Ik vind het prettig om een huiselijke en vertrouwde sfeer te creëren, waardoor jij je veilig voelt en jezelf kunt zijn. Zo kan het voorkomen dat we tijdens een afspraak een glas wijn drinken. De ruimte waarin ik je ontvang is sfeervol en gezellig.

Lees verder op deze pagina voor nog meer voorbeelden van de uitgebreide dienstverlening van Schouten-Consult die inbegrepen is in het tarief, waaronder gratis nazorg, geen wachtlijst, ruime openingstijden (ook ’s avonds en in het weekend) en de mogelijkheid tot videobellen.

Gratis nazorg 

Als we de doelstellingen – die we vooraf vaststellen – bereikt hebben, dan beëindigen we in overleg het traject. Het beëindigen van het traject betekent niet het einde van je harde werken tijdens de sessies en de periodes daartussenin. Je staat er dan weer alleen voor. Dat kan soms best lastig zijn. Ik sta je daarom dan nog een periode bij met kosteloze nazorg.

De eerste 3 maanden na beëindiging van het traject ben ik (kosteloos) telefonisch of per WhatsApp bereikbaar voor als het soms even nodig is. Ik kan je dan voorzien van tips en adviezen of een luisterend oor zijn.

Daarnaast bied ik je aan het einde van het eerste kwartaal na beëindiging van het traject een gratis nazorg consult aan. Dat is een kort (telefonisch) consult van ca. 15 minuten en bedoeld om samen vast te stellen of je nog op de goede weg zit. Het kan voorkomen dat ik adviseer nog een (aantal) sessie(s) terug te keren om mogelijk onbesproken of hardnekkige zaken die spelen (als)nog op te lossen.

Voor kinderen, jongeren en volwassenen

Ik richt mij met Persoonlijke Coaching op zowel volwassenen, jongeren en kinderen (vanaf ongeveer 7 jaar oud), maar ook op het gezin als geheel, vanwege de onderlinge dynamiek die van invloed kan zijn. Kinderen doen immers wat jij als ouder als voorbeeld geeft.

Tamara Schouten

Waarvoor kun je onder meer bij mij terecht:

 • ADHD, ADD
 • Angst- en paniekgevoelens 
 • Autisme, Asperger
 • Bore-out – zie burn-out, maar oorzaak verveling, onder je niveau werken, etc.
 • Buikpijn – als uiting van stress, vooral bij kinderen
 • Burn-out – tot niets meer in staat zijn, uitgeblust gevoel, lichamelijke klachten, oververmoeid, prikkelbaar, etc.
 • Chronisch schuldgevoel – gedachten als ‘ik deug niet’, ’ik ben een slecht mens’, etc.
 • Chronische stress – aanhoudende spanning, vaak gepaard met klachten als rugpijn, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, etc.
 • Chronische vermoeidheid – ‘s ochtends doodmoe opstaan, tot weinig komen, ME, etc.
 • Depressiviteit – zie neerslachtigheid, maar langduriger, mogelijk gedachten aan de dood, etc.
 • Faalangst – gedachten als ‘ik kan het toch niet’, ‘het lukt mij toch niet’, uitstelgedrag, etc.
 • Imposter syndroom – gedachten als ‘ik ga door de mand vallen’, ‘ze zullen er binnenkort achter komen dat ik niets kan’, etc.
 • Minderwaardigheidscomplex – gedachten als ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik ben nergens goed voor’, etc.
 • Neerslachtigheid nergens meer van kunnen genieten, down, futloos, nergens zin in hebben, etc.
 • Obsessive Compulsive Disorder (OCD) – drang naar controle, dwangmatig gedrag
 • Overgewicht – het weg-eten van emoties of een gevoel van innerlijke leegte, eten om je beter te voelen
 • Pleasing gedrag – het anderen naar de zin maken en jezelf wegcijferen
 • Slaapproblemen, piekeren – je op onoplosbare zaken richten, telkens dezelfde gedachten, etc.
 • Trauma – variërend van traumatische opvoeding tot traumatische gebeurtenissen in je leven
 • Verlies – overlijden van een dierbare, echtscheiding, ontslag, etc.
 • Verslaving – eetstoornissen, drankverslaving, overgewicht, etc.
 • Wazig zien, verminderd reukvermogen, ‘brain fog
 • ADHD, ADD
 • Angst- en paniekgevoelens 
 • Autisme, Asperger
 • Bore-out – zie burn-out, maar oorzaak verveling, onder je niveau werken, etc.
 • Buikpijn – als uiting van stress, vooral bij kinderen
 • Burn-out – tot niets meer in staat zijn, uitgeblust gevoel, lichamelijke klachten, oververmoeid, prikkelbaar, etc.
 • Chronisch schuldgevoel – gedachten als ‘ik deug niet’, ’ik ben een slecht mens’, etc.
 • Chronische stress – aanhoudende spanning, vaak gepaard met klachten als rugpijn, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, etc.
 • Chronische vermoeidheid – ‘s ochtends doodmoe opstaan, tot weinig komen, ME, etc.
 • Depressiviteit – zie neerslachtigheid, maar langduriger, mogelijk gedachten aan de dood, etc.
 • Faalangst – gedachten als ‘ik kan het toch niet’, ‘het lukt mij toch niet’, uitstelgedrag, etc.
 • Imposter syndroom – gedachten als ‘ik ga door de mand vallen’, ‘ze zullen er binnenkort achter komen dat ik niets kan’, etc.
 • Minderwaardigheidscomplex – gedachten als ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik ben nergens goed voor’, etc.
 • Neerslachtigheid – nergens meer van kunnen genieten, down, futloos, etc.
 • Obsessive Compulsive Disorder (OCD) – drang naar controle, dwangmatig gedrag
 • Overgewicht – hetweg-eten van emoties of een gevoel van innerlijke leegte, eten om je beter te voelen
 • Pleasing gedrag – het anderen naar de zin maken en jezelf wegcijferen
 • Slaapproblemen, piekeren – je op onoplosbare zaken richten, telkens dezelfde gedachten, etc.
 • Trauma – variërend van traumatische opvoeding tot traumatische gebeurtenissen in je leven
 • Verlies – overlijden van een dierbare, echtscheiding, ontslag, etc.
 • Verslaving – eetstoornissen, drankverslaving, overgewicht, etc.
 • Wazig zien, verminderd reukvermogen, ‘brain fog

“Kinderen vertrouwen mij, waardoor ik goed met ze kan communiceren. Ik benader ze gelijkwaardig en met respect. Zij vertellen mij dingen die de ouders vaak eerder niet wisten en waar ouder en kind veel baat bij hebben in het oplossen van eerder onduidelijke klachten.”

Snel en flexibel

Ik hanteer geen wachtlijst door voldoende tijd te reserveren voor nieuwe cliënten en/of urgente situaties. Op kortere termijn kun je daarom vaak al bij mij terecht en starten we het traject op.

Afspraken ‘s avonds en in het weekend zijn mogelijk.

In dringende gevallen ben ik bereikbaar, ook buiten kantooruren. Je hoeft dus in urgente situaties niet te wachten tot de volgende afspraak.

Een afspraak kan eventueel op afstand plaatsvinden middels bijvoorbeeld online videobellen.

Ik stem mijn werkwijze af op jouw behoefte. Dus geen standaard methode, maar maatwerk. Dit werkt het meest effectief en efficiënt.

Tot de kern

Je problemen pakken we bij de wortels aan. Dus niet alleen een pleister op de wonden. Geen symptoombestrijding. Daar ben jij niet bij gebaat.

We gaan op zoek naar de werkelijke oorzaken en naar de patronen die ten grondslag liggen aan hoe jij je voelt.

Op deze manier zul je duurzaam resultaat ervaren en je écht beter voelen, zodat je weer kunt genieten van het leven.

Autonomie

Autonomie. Daar gaat het om. En daar werk ik met jou naar toe.

Doel is dat je op weg wordt geholpen om zelfredzaam en dus autonoom te worden, zodat je niet afhankelijk blijft van mijn coaching. Dit wordt duurzaam bereikt door samen op een praktische manier de kern van je problemen aan te pakken.

Ik bied je de weg naar een gelukkiger leven waarin je zelf de regie hebt.

Ervaringsdeskundig

Jarenlang heb ik zelf geworsteld met vooral faalangst, chronische vermoeidheid en depressiviteit. Ik heb diep en lang in de put gezeten. Maar ik ben er uitgekomen. Daarom begrijp ik wat je doormaakt en hoe je je voelt. Je kunt je bij mij veilig voelen. Bij mij ben je geen patiënt; je bent gewoon jezelf.

Naast dat ik over de theoretische kennis beschik, begrijp ik dus wat dit in de praktijk betekent. Met andere woorden: ik snap het niet alleen, ik begrijp het. En dat is en maakt een wezenlijk verschil. Voor jou vooral.

Heb je naar aanleiding van het voorgaande vragen of wil je een (eerste) afspraak maken?

Bel of mail mij dan.

Heb je naar aanleiding van het voorgaande vragen of wil je een (eerste) afspraak maken?

Bel of mail mij dan.

Contact

   

Werkgebied

Bernheze

Oss

Uden

Veghel

Eindhoven

Den Bosch

Tilburg

Nijmegen

Menu

Contact

   

Werkgebied

Bernheze

Oss

Uden

Veghel

Eindhoven

Den Bosch

Tilburg

Nijmegen